Westernacteur Joaquin Martinez (81) overleden

Naar nu bekend is geworden is afgelopen 3 januari de Mexicaanse acteur Joaquin Martinez op 81-jarige leeftijd overleden. De acteur overleed in zijn huis in Everdingen (vlak onder de rook van Utrecht), na een korte strijd met alvleesklierkanker.

Martinez was het meest bekend van zijn rol als Paints His Shirt Red in de film Jeremiah Johnson van Sydney Pollack. Daarnaast was hij ook bekend van de titelrol in Robert Aldrich's Ulzana's Raid uit 1972. Martinez speelde diverse gastrollen in westernseries zoals The High Chapparal, Bonanza en Gunsmoke en andere series zoals Marcus Welby, M.D., Ironside, Quincy, L.A. Law, Dynasty en Northern Exposure.

Joaquin Martinez werd geboren in Cozumel, Mexico. In 1967 breekt de acteur door met de film Pedro Páramo. De film werd onder meer op het filmfestival van Cannes vertoond. Vlak daarna verhuisde Martinez naar Los Angèles waar hij over drie decennia in films, tv-series en toneelrollen te zien was. Zo zien we de acteur op het witte doek in onder meer Revenge (1990), The House of the Spirits (1993) en Die another Day (2001).

Joaquin Martinez
Joaquin Martinez als Paints His Shirt Red.