Bekentenis in explosiezaak Ritthem

Een van twee verdachten die dinsdag zijn aangehouden voor de ontploffing van een caisson vorig jaar op het strand van Ritthem, heeft bekend daarbij betrokken te zijn geweest. Het gaat om een 45-jarige man uit Hilversum. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De Hilversummer en de 24-jarige man uit het Zeeuwse Zoutelande, die dinsdag ook werd aangehouden, blijven voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Middelburg heeft hun hechtenis vrijdag verlengd. Bij doorzoekingen in woningen in Zoutelande, Hilversum en Diemen zijn explosieven aangetroffen.

Eerder waren al drie mensen opgepakt in de zaak. Het ging om een toen 20-jarige man en zijn ouders van 59 en 50 jaar uit Ritthem. Volgens justitie lijkt het er steeds minder op dat zij iets te maken hebben met de ontploffing in september.

De explosie vernielde de caisson, een betonnen funderingsconstructie uit de Tweede Wereldoorlog, en sloeg een diepe krater in het strand. Ook sneuvelden diverse ruiten in de buurt. De brokstukken werden honderden meters verderop gevonden. Er vielen geen gewonden.