Hogan vond zich te slecht voor The Wrestler

Hulk Hogan heeft het aanbod van de hoofdrol in het drama The Wrestler meermaals afgeslagen. "Die film was te goed voor mij", zegt de Amerikaanse worstellegende tegen de Britse entertainmentsite Digital Spy.

"Het scenario was zo goed dat mensen de film niet serieus hadden genomen met mij in de hoofdrol", zegt de 58-jarige Hogan over de film van Darren Aronofsky uit 2008. "Toen Mickey Rourke voor de hoofdrol tekende, wist ik dat de film een goede kans van slagen had. En Mickey was fantastisch, met die film zette hij zijn hele carrière weer op de rails."

Rourke won voor The Wrestler een Golden Globe voor beste acteur en werd genomineerd voor een Oscar. Hij is er altijd duidelijk over geweest dat de film inderdaad zijn carrière nieuw leven inblies.

Terry Bollea, zoals Hulk Hogan eigenlijk heet, zegt in de jaren tachtig en negentig vele filmrollen te hebben afgewezen. "Mijn worstelcarrière ging toen zo goed dat ik me dat kon veroorloven." Hij was toen een van de hoofdrolspelers bij de Amerikaanse worstelfederatie WWF.

Zo sloeg hij ooit een filmrol naast Pamela Anderson af. "Ik kreeg ooit een scenario waarin ik een politieagent moest spelen. Mijn jonge partner, een soort Brad Pitt, was verliefd op Pamela's personage maar werd tijdens een dienst doodgeschoten. Uiteindelijk zou Pamela voor mijn charmes vallen. Dat heb ik ook afgewezen."

Toch heeft de 'Hulkster' inmiddels ruim dertig titels op zijn naam staan, waaronder zijn realityprogramma Hogan Knows Best, verslagen van worstelevenementen en zelfs filmrollen. Zo was hij even te zien in bijrolletjes in de boksfilm Rocky III en de komedie Spy Hard, maar ook in de hoofdrol in de familiefilms Mr. Nanny en Santa with Muscles.

Hulk Hogan is sinds 2010 niet meer actief als worstelaar. Hij was vorig jaar te zien in de tv-serie China, IL, waarin hij de rol van The Dean speelt.