Sylvie wil met lingerie vooral vrouwen prikkelen

Sylvie van der Vaart hoopt met haar lingeriefoto's vrouwen aan te spreken. "Ik doe het vooral voor vrouwen", vertelt Sylvie voor de camera van Novum Nieuws over de onlangs aangekondigde Europese campagne van lingerieketen Hunkemöller.

De blonde voetbalvrouw is er niet mee bezig dat mannen haar zien als een sekssymbool. "Daar heb ik niet eens over nagedacht", vertelt ze. "Ik doe de campagne voor de ervaring van vrouwen, het willen kopen en het zien. In plaats van dat ik nadenk over hoe mannen ernaar gaan kijken."

Sylvie vindt het niet niks om in sexy lingeriesetjes te poseren. "Ik vind het ontzettend spannend", zegt de 33-jarige. "Ik heb laatst voor het eerst zo'n shoot gedaan en ik was best zenuwachtig. Maar het is heel goed gegaan."

Van der Vaart draagt zelf dan ook nooit een grote 'oma-onderbroek'. "Nee, Rafael is ook echt een lingerieman", vertelt ze. "Hij houdt van mooie lingerie. Hij weet precies wat ik heb en als ik elke keer dezelfde bh aan heb zegt hij: kom op, niet elke keer dezelfde!"

Een stapje verder gaat de presentatrice niet, ze wil zich nooit naakt laten fotograferen. "Absoluut nooit, dat heb ik mijn hele carrière altijd gezegd", vertelt ze. "Ik vind het een grens die ik niet overschrijd, ik voel me daar niet prettig bij. Maar in lingerie wel."