Brief van Anonymous aan Nederland

Het hackerscollectief Anonymous wil via het onderstaande schrijven Nederland informeren over de op handen zijnde wetgeving ter bescherming van intellectueel eigendomsrecht. Deze ACTA-wetgeving is een inbreuk op het vrije internet. Ook FOK! is voor een vrij en open internet.

Beste inwoners van Nederland.

Dit is een bericht van Anonymous. Wij willen u op de hoogte brengen van ACTA.

De ACTA is een initiatief uit Japan en de Verenigde Staten, waarbij het idee is om tot een wereldwijde standaard te komen tot de handhaving van intellectuele eigendomsrechten.

Als in de achterkamertjes een akkoord over ACTA komt, is het niet de Tweede Kamer, maar het Europees Parlement dat bepaalt of burgers hun internetverbinding kan worden afgepakt.

De ACTA-wetgeving (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) is net als de SOPA een wetgeving tegen piraterij en inbreuk van auteursrechten. Niet alleen het internet, maar ook bijvoorbeeld namaakartikelen uit bijvoorbeeld China vallen onder de ACTA. Het kan zelfs invloed hebben op toerisme, voedsel en de farmaceutische industrie.

Het gevolg van deze antipiraterij-wetgeving is dat personen die bestanden die auteursrechtelijk zijn beschermd delen een hoge boete kunnen verwachten, en misschien zelfs in de cel kunnen belanden. Maar dat is nog niet alles, wanneer de ACTA ook echt tot stand komt, zullen er ook voorzorgsmaatregelen worden genomen. Alles wat je publiceert zal non-stop in de gaten worden gehouden, om te controleren of er misschien iets tussen zit wat auteursrechten schendt. Sites die informatie delen die auteursrechtelijk wordt beschermd, zullen offline worden gehaald. Voor velen word dit gezien als censuur, waardoor er massaal wordt geprotesteerd tegen het ACTA-verdrag.

Wij Anonymous willen u, de inwoners van Nederland, beschermen tegen ACTA. Wij vragen hierbij uw hulp. informeer mensen over ACTA. Wij vragen u uw verstand te gebruiken. Doe wat u denkt dat goed is. Help ons in de strijd tegen ACTA. We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.

Anonymous

Er is een online actie gestart tegen ACTA. Wil je ook je stem laten horen? Teken dan hier de petitie.