'Van Bijsterveldt slechtste onderwijsminister ooit'

Bestuurder van de Algemene Onderwijsbond (AOb) Marten Kircz schaamt zich voor minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA). Een woordvoerder van de AOb bevestigt donderdagavond een bericht hierover van de NOS.

Volgens de NOS noemt Kircz Van Bijsterveldt de beroerdste minister van Onderwijs die Nederland ooit heeft gehad. Ze zou niet het intellectuele niveau hebben om minister van Onderwijs te zijn en niet in staat zijn een redelijke gedachte te hebben over het onderwijs.

In een enquête die de bond geregeld onder de leden houdt, bleek al enige tijd geleden dat Van Bijsterveldt het laagste rapportcijfer ooit van leraren krijgt: een 4. Het onderwijsbeleid kreeg zelfs een 3,7.

De AOb-bestuurder hekelt onder meer de urennorm van 1040 uur die Van Bijsterveldt wil invoeren in het voortgezet onderwijs. Kircz, die zelf een paar dagen in de week voor de klas staat, heeft volgens de zegsman genoeg van het kabinetsbeleid en vindt dat de regering trots moet zijn op de Nederlandse docent.

Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf (SGP) laat donderdag via Twitter weten dat hij de AOb een brief heeft gestuurd, waarin hij aangeeft geen contact meer met de bond te willen totdat de AOb 'het' heeft rechtgezet met de CDA-minister. "Verbijsterend hoe de AOb zich diskwalificeert in de kritiek op Van Bijsterveldt."

Donderdag staakten duizenden docenten en ondersteuners in het voortgezet onderwijs, onder meer vanwege de nieuwe urennorm.


'Van Bijsterveldt slechtste onderwijsminister ooit' (Foto: Novum)