OM eist jeugd-TBS tegen 19-jarige messentrekker

Mehmut T., een 19 jarige inwoner van Medemblik, moet worden opgenomen in een psychiatrische instelling. Zo luidt de eis van de Officier van Justitie. De jongeman is al jaren geen onbekende van de politie. Hij werd op jonge leeftijd al veroordeeld voor openlijke geweldpleging en bedreiging met een mes.

Tegenover zijn moeder en zussen gedroeg Mehmut zich thuis als een waar dictatortje. Zijn moeder en zussen werden aangevallen met een mes. Ondanks een verbod liet de jongen zich niet weerhouden zijn moeder thuis wederom met een mes aan te vallen. Mehmut heeft een opvallend sadistisch karakter. "Ik word rustig als ik kijk naar filmpjes waarin mensen worden vermoord/onthoofd, ik denk daarom ook regelmatig om mensen te gaan vermoorden" verklaarde de jongeman al eerder.

Drugsgebruik leidt ertoe dat de waanvoorstellingen die hij heeft alleen maar worden versterkt. Psychiaters en de verdediging van de verdachte zijn het eens met het openbaar ministerie. Momenteel zit Mehmut T. vier maanden in voorarrest.