Nintendo verwacht groter verlies

Nintendo denkt dat het dit boekjaar fors meer verlies gaat lijden dan verwacht. Vorig jaar oktober voorspelde de Japanse gamegigant 198 miljoen euro verlies te gaan draaien. De verwachting is donderdag bijgesteld naar een verlies van 643 miljoen euro. Vorig boekjaar werd nog een winst behaald van 768 miljoen euro.

Het Japanse gameconcern wijt de tegenvallende resultaten aan de sterke yen waardoor de export van producten duur is geworden en tegenvallende verkoopcijfers. Zo verloopt de verkoop van de nieuwe draagbare Nintendo 3DS-spelcomputer niet geheel naar verwachting.

In augustus heeft Nintendo de vraagprijs al met zeventig euro naar beneden bijgesteld. Het bedrijf denkt nu veertien miljoen exemplaren van de 3DS te verkopen, terwijl het eerst op zestien miljoen gehoopt had. Ook de softwareverkoop van de 3DS is naar beneden bijgesteld van 50 naar 38 miljoen stuks.

Niet alleen de verwachtingen rond de Nintendo 3DS, maar ook die rond de Wii en Nintendo DS zijn naar beneden bijgesteld. Van alle spelcomputers verkoopt de Japanse gamegigant dit boekjaar minder dan dat het gehoopt had. Het boekjaar eindigt op 31 maart.


Nintendo verwacht groter verlies (Foto: Novum)