Schietpartij A58 voorkwam 'zware overval'

Met het neerschieten van drie voortvluchtige verdachten op de A58 in Zeeland dinsdagnacht is vermoedelijk een zware overval op een waardetransport of een bank voorkomen. Dat laat de politie woensdag weten.

De politie kreeg dinsdag een tip over een overval die mogelijk zou worden gepleegd in het zuidwesten van het land. Politie en justitie waren in de nacht van dinsdag op woensdag daarom in opperste staat van paraatheid.

Rond 01.30 uur kwam bij de politie een melding binnen over enkele zwaarbewapende mannen die rond 01.15 uur slapende vrachtwagenchauffeurs hadden geprobeerd te overvallen in Moerdijk. Eerder zijn het soort vrachtauto's waar de truckers in lagen gebruikt bij overvallen op geldwagens.

Omdat de truckers zeer alert reageerden en een van hen de politie belde, gingen de mannen ervandoor in de vrachtwagen waar ze ook mee waren aangekomen. Een arrestatieteam zag die vrachtwagen rond 02.00 uur op de A58 rijden en dwong de wagen tot stoppen, waarna de drie verdachten werden neergeschoten. De mannen, van wie de identiteit nog niet bekend is, raakten lichtgewond.

In juni werd in Amsterdam een overval op vestiging van geldtransportbedrijf Brink's gepleegd. De achtervolging van de zwaarbewapende daders werd toen uiteindelijk gestaakt op de A2, waar een vluchtvoertuig crashte en in brand vloog. In deze zaak werd vorige maand een verdachte gearresteerd, zo bleek dinsdag.