Zorgen om enorme Duitse scheur

Sinds het weekeinde is er een enorme scheur van twee kilometer lang gespot langs de kustlijn van het Duitse eiland Hiddensee. De scheur is op sommige plaatsen tien centimeter breed en op andere plaatsen zelfs een meter diep.

Duitse autoriteiten houden bewoners en toeristen op afstand en waarschuwen voor 'acuut levensgevaar'. Ze zijn bang dat een groot deel van de kust afbreekt en naar beneden stort op de stranden of in de zee. Het zou om het meest noordelijke deel van het eiland gaan.

De angst komt vooral door een ongeval op het nabijgelegen Rügen. Daar brak in december een stuk klif af en kwam boven op een stel toeristen terecht. Die werden onder tonnen zand bedolven waarbij één dode en enkele gewonden vielen.

Op sommige plaatsen zou de scheur dagelijks groter of breder worden, aldus Alfred Langemeier, parkopzichter van het natuurgebied. Volgens hem zit de oorzaak in de alsmaar voortdurende regenval van de afgelopen maanden en ook het hoge water en de harde wind drukt extra op de kustlijn van het eiland. "Elke dag houden we rekening met een catastrofe"

De mysterieuze scheur op de voet volgen? Voor foto's en meer informatie kun je terecht in het desbetreffende topic