Gebouw universiteit Wageningen ontruimd

Het gebouw Atlas van Wageningen University and Researchcenter is woensdag rond 11.00 uur ontruimd. Rond 12.50 werd het gebouw weer vrijgegeven. Reden voor de ontruiming was de vondst van een verdacht pakketje.  

Het pakketje werd afgeleverd aan de balie van het gebouw, waar sinds begin dit jaar het bestuur van de universiteit zetelt. Daarop werd direct de politie ingeschakeld en het gebouw ontruimd. Circa vierhonderd mensen moesten het pand verlaten. Zij zijn uitgeweken naar andere universiteitsgebouwen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Omroep Gelderland meldt dat er een verdachte is aangehouden. Het zou gaan om degene die het pakket heeft bezorgd. Naar verluid is dat een 35-jarige langstudeerder, die nog altijd niet afgestudeerd is, en daar de universiteit voor verantwoordelijk houdt. Hij zou eerder al een dreigmail naar een medewerker van de universiteit gestuurd hebben.

Het is niet de eerste keer dat Wageningen UR te maken krijgt met verdachte post. In 2001, na de aanslagen op de Twin Towers in New York werden vedachte enveloppen bezorgd. Studenten moesten toen een aantal uren in quarantaine, uit vrees voor anthrax.