Nokia verkoopt 1,5 miljard S40-telefoons

Nokia heeft bekendgemaakt dat ze inmiddels 1,5 miljard S40-telefoons verkocht hebben. Deze S40-telefoons omvatten de middenklasse mobiele telefoons, tussen 'gewone' mobiele telefoons en smartphones. Het is het meest gebruikte OS ooit.

In 1999 begint Nokia met hun eerste S40-telefoon, de 7110, en de Asha 303 is het toestel waarmee ze 1,5 miljard aantikten. Dit gebeurde in Brazilië alwaar de 21-jarige Mayara Rodrigues de gelukkige koper was. 

De S40-toestellen worden steeds uitgebreider en tegenwoordig is ook navigatie mogelijk met deze toestellen die inmiddels omgedoopt zijn tot 'smartphone lite'. Games als Angry Birds zijn ook te spelen en Nokia is van plan om nog eens een miljard van deze toestellen te verkopen:

"We zijn ontzettend trots op het bereiken van deze mijlpaal. Het verkopen van 1,5 miljard Series 40-telefoons is een moeilijke opgave geweest. In een tijd dat we ons blijven richten op het verbinden van nog eens een miljard consumenten is het mooi om te zien dat de S40-toestellen mobiele technologie beschikbaar hebben gemaakt voor iedereen."

nokia