Anderhalf jaar cel voor inrijden op agent

Een 27-jarige man uit Nijmegen moet anderhalf jaar de cel in voor het inrijden op een politieagent. Ook moet hij zich laten behandelen in een verslavingskliniek en mag hij twee jaar lang geen auto rijden. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald.

De man probeerde begin juli vorig jaar aan een verkeerscontrole in Haps te ontkomen. Hij ging er met hoge snelheid vandoor waarna de politie de achtervolging inzette. Bij Mill plaatste de politie een wegversperring om de man tot stoppen te dwingen. De verdachte reed er echter omheen, waarbij een politieagent nog net op tijd weg kon springen.

De achtervolging kwam later ten einde in een greppel. Nadat de man met hoge snelheid door de bebouwde kom van Sint Hubert en Cuijk was gescheurd, raakte hij van de weg.

Bij het bepalen van de straf hield de rechter rekening met het grote gevaar dat de man veroorzaakte. Bovendien is de verdachte al veelvuldig veroordeeld en is hij alcohol- en drugsverslaafd. Ook heeft hij volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis.