Rode lampen tegen mogelijke misdaad

In de Amerikaanse stad East Orange, in de staat New Jersey, hebben ze een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee ze de hoge criminaliteitscijfers van de stad willen bestrijden. Bewakingscamera's worden voorzien van rode lampen die aan moeten springen op het moment dat iemand een misdaad wil begaan. Zo kunnen mogelijke slachtoffers meteen worden gewaarschuwd.

De straten van East Orange worden in de gaten gehouden door bewakingscamera's die voorzien zullen worden van rode spotlights. De agenten die de bewakingsbeelden in de gaten houden, kunnen zodoende meteen ingrijpen als er een mogelijke verdachte in beeld verschijnt. Door de rode lampen aan te zetten en op de mogelijke verdachte te richten, geeft de politie de boodschap af dat ze in de gaten gehouden worden: "De politie observeert u, de politie heeft u op tape en de politie zal reageren.

East Orange had een aantal jaar geleden een enorm hoog criminaliteitscijfer, onder andere door rivaliserende bendes zoals de Crips en de Bloods. Door middel van de nieuwste technologieën heeft de stad nu het laagste criminaliteitscijfer sinds de jaren zestig. Deze nieuwe, zogeheten 'pre-crime'-technologie moet de stad helpen om het nog altijd hoge criminaliteitscijfer nog verder te laten zakken. 

Pre-crime-technologie moet helpen misdaad te bestrijden (Bron: YouTube)