Meer granaten gevonden in Geertruidenberg

De Brabantse politie heeft maandagmiddag in Geertruidenberg meer pakketjes met aan elkaar geplakte handgranaten gevonden. Een gepantserde tractor haalde de pakketjes naar boven bij het doorzoeken van een sloot in de omgeving van de Standhazensedijk, zegt een politiewoordvoerder.

Zondag vond een man bij een afvaldump al twee pakketjes, waarop hij de politie waarschuwde. Die vond er later op de dag nog twee. Maandag rond 13.00 uur werden meer pakketjes gevonden. Hoeveel dat er zijn, wil de woordvoerder niet zeggen omdat dat daderinformatie is. "We hopen in deze zaak nog een keer iemand aan te houden."

De granaten in de pakketjes zijn van moderne makelij. "Het gaat niet om vergeten spullen uit de Tweede Wereldoorlog", zegt de woordvoerder.

Het is vooralsnog een raadsel waarom de pakketjes daar gedumpt zijn. "Het kan zijn dat iemand ermee in zijn maag zat en ervan af wilde, maar het is ook mogelijk dat iemand hier nog plannen mee had." De politie onderzoekt de gevonden spullen in de hoop aanwijzingen te vinden die leiden naar de eigenaar.

Vanwege de zoekactie was de Standhazensedijk de hele dag gesloten voor alle verkeer. De directe omgeving werd tot op ongeveer tweehonderd meter afgesloten voor publiek. Rond 17.00 uur was de omgeving volgens de politie helemaal onderzocht. De zoektocht is daarop afgebroken en de dijk vrijgegeven.