Jochie (16) bezwangert lerares

Een 16-jarige jongen, die al drie jaar een relatie heeft met zijn lerares, wordt vader. Renata Juras, 43 en ontslagen sinds de seksaffaire uitlekte, is namelijk al 20 weken in blijde verwachting.

De bijzondere relatie werd drie jaar geleden wereldnieuws. De zaak kwam aan het licht toen het ventje tegenover zijn stiefvader opschepte over wat voor een baas hij is. De beste man kon er echter niet om lachen en schakelde de politie in.

De rechtbank heeft de lerares 22 maanden voorwaardelijk gegeven. In de rechtbank heeft het kereltje verteld dat hij verliefd is op zijn juf en dat ze zelfs trouwplannen hadden. Juras was ondertussen al bij hem en zijn moeder ingetrokken toen ze werd ontslagen als lerares.

Het stel had destijds beter kunnen wachten. De minimumleeftijd voor seks ligt in Oostenrijk op 14 jaar. De jongen, inmiddels getrouwd met Juras, is nog steeds boos over de rechtszaak: "Ik werd gezien als slachtoffer", vertelt hij. "Ze zou me hebben verleid. Dat is pertinent onjuist. Het was juist ik die alle stappen heeft gezet."

Het stel is dolgelukkig met de aanstaande gezinsuitbreiding. "Het is een bewust geplande zwangerschap die we beiden wilden. Ik ben door het dolle heen. We hebben al een naam bedacht, maar die willen we nog niet bekendmaken."