[AO] Djokovic in vier sets langs Hewitt

Novak Djokovic heeft het Australische publiek beroofd van de laatste hoop op een eindzege van een landgenoot. De nummer één van de wereld was in de vierde ronde in vier sets te sterk voor de nog enige overgebleven Australiër Lleyton Hewitt: 6-1, 6-3, 4-6 en 6-3. De titelverdediger mag nu met David Ferrer (5) strijden voor een plek in de halve finale.

In de Rod Laver Arena was aanvankelijk sprake van een eenzijdige wedstrijd. Hewitt haalde zoals aangekondigd alles uit de kast, maar kwam simpelweg tekort tegen Djokovic, die de eerste drie rondes nog geen set afstond. De Djoker was superieur en won de eerste twee sets met 6-1 en 6-3.

In de derde set volgde een wonderbaarlijke opleving van Hewitt. De voormalige mondiale nummer één steeg voor eigen publiek boven zichzelf uit. Hij maakte een vroege break ongedaan, brak nogmaals de service van Djokovic en sleepte de derde set met 6-4 binnen.

In het begin van de vierde set hielden de spelers gelijke tred. Hewitt kreeg zelfs enkele breekpunten op de service van Djokovic. Waar de Australiër die niet benutte, sloeg Djokovic bij 3-2 wel toe. Bij een 5-3 voorsprong serveerde de nummer één van de plaatsingslijst de wedstrijd professioneel uit.

Djokovic mag zich nu opmaken voor zijn twaalfde ontmoeting met Ferrer. De balans slaat met zes zeges nipt door in het voordeel van de Serviër. De laatste wedstrijd ging echter overtuigend naar Ferrer. De Spanjaard versloeg Djokovic tijdens de Tour Finals met 6-1 en 6-3.


Djokovic in vier sets langs Hewitt (Foto: Novum)