Janmaat akkoord met schorsing

Daryl Janmaat moet waarschijnlijk het volgende duel van sc Heerenveen missen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil dat Janmaat voor twee duels, waarvan één voorwaardelijk, wordt geschorst voor zijn rode kaart die hij kreeg in het duel tegen De Graafschap.  

De rechtsback van Heerenveen kreeg zaterdagavond van arbiter Ed Janssen de rode kaart te zien vanwege een te late tackle op Michael de Leeuw. Janmaat was verbaasd over zijn rode kaart. De club heeft tot 15.30 uur om te reageren op het voorstel van de aanklager. Ondanks dat Heerenveen meer dan de helft van de wedstrijd met tien man moest voetballen werd er wel met 0-2 gewonnen in Doetinchem. 

Update:

Daryl Janmaat is akkoord gegaan met het voorstel van de aanklager van de Nederlandse voetbalbond. Dit meldt Sport Promotion op zijn website.

Janmaat is voor één duel geschorst en mist daardoor de competitiewedstrijd met FC Utrecht. Hierdoor is hij wél speelgerechtigd voor het bekerduel met Vitesse, dat daarop volgt. "Dat was de voornaamste reden om hiermee akkoord te gaan", aldus de voetballer.

"We voelden er veel voor om in beroep te gaan, maar dan loop je ook kans dat de straf zwaarder uitvalt. Nu kon er geschikt worden voor een wedstrijd schorsing en een voorwaardelijk. In hoger beroep zie je toch vaak dat de strafmaat juist wordt verhoogd, in dit geval had dat dus op twee duels uit kunnen komen. Dat risico wilden we niet nemen."