Blizzard overweegt advertenties in online spel

Blizzard Entertainment overweegt advertenties in zijn volgende online game te verwerken. Voor het spel, dat bekendstaat als Project Titan, zijn de makers van World of Warcraft op zoek naar iemand die producten van bekende merken subtiel in het spel kan verwerken. Dat blijkt uit een vacature van het gamebedrijf.

De vacature is een eerste indicatie dat het online spel geen fantasiewereld krijgt, maar zich afspeelt in het heden of de nabije toekomst, schrijft de Britse website Eurogamer.

Over Project Titan heeft Blizzard Entertainment nog maar weinig losgelaten. Directeur Michael Ryder vertelde in augustus dat Blizzard het nieuwe spel eventueel gratis wil aanbieden. "Maar alleen wanneer het past bij de betreffende game", zei Ryder.

World of Warcraft ziet het aantal abonnees, die twaalf euro per maand betalen, al tijden dalen. Naar verluidt is het aantal in een jaar van twaalf naar tien miljoen gekrompen. Gratis online spellen, zoals Lord of the Rings Online en DC Universe Online, doen het juist heel erg goed. In die games worden virtuele goederen tegen betaling aangeboden. Op die manier krijgen spelers meer gamevaluta, een sneller paard of een mooi huisdier.


Blizzard overweegt advertenties in online spel (Foto: Novum)