'Sony maakt winst op elke verkochte Vita'

Elk exemplaar dat van de PlayStation Vita wordt verkocht levert Sony winst op. De kosten voor de onderdelen bedragen 160 dollar, schrijft de website Eurogamer. Daar bovenop komen kosten voor onder meer assemblage, vervoer en marketing. Hierdoor is het exacte winstbedrag per verkochte spelcomputer niet bekend.

Het is opvallend dat Sony met de PlayStation Vita meteen winst draait. In de beginjaren van de PlayStation 3 maakte Sony verlies op elke verkochte console, vooral door grote investeringen in de ontwikkeling van de zogenoemde cellprocessor.

De PlayStation Vita is nu nog alleen in Japan verkrijgbaar voor omgerekend 325 dollar of 390 dollar voor een versie die een 3G-verbinding heeft. De verkoop van de Vita daalt sinds de lancering in december met de week. Vorige week rapporteerde marktonderzoeksbureau Media Create dat in de week daarvoor minder dan twintigduizend exemplaren waren verkocht.

Vanaf 22 februari is de Vita ook in Europa verkrijgbaar. Hier kost de Vita 249 euro. Een versie met 3G-verbinding moet 299 euro kosten.


'Sony maakt winst op elke verkochte Vita' (Foto: Novum)