Uitslagen Eredivisie speelronde 18

Dit weekend werd de Eredivisie hervat met de achttiende speelronde. De topper tussen Ajax en AZ eindigde in 1-1 en ook PSV wist niet te winnen bij FC Utrecht. Onderin wisten zowel VVV-Venlo (2-1 tegen Feyenoord) als Excelsior te winnen.

De topper van het weekend tussen AZ en Ajax eindigde in 1-1. De clubs speelden drie dagen na het bekerduel (2-3 voor AZ) weer een boeiend duel, waarna de Ajacieden niet mochten klagen met een punt.

Ajax begon sterker dan de Alkmaarders, maar na een half uur nam de thuisspelende ploeg het initiatief over. Het leverde direct een goal op door Elm, die weer een vrije trap tussen de palen wist te krijgen. Voor Ajax miste Sulejmani kort voor rust nog een grote kans. Na rust ging het spel over en weer, waarbij de AZ-aanvallen over het algemeen gevaarlijker waren.

Toch wist Ajax nog de gelijkmaker te produceren, al had het daar wel de hulp van Poulsen nodig, die een slappe inzet van Lodeiro in eigen doel werkte. Daarna ging AZ nog op zoek naar de zege, maar wist deze niet te vinden.

Een spectaculaire ontmoeting tussen ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade eindigde vrijdag in een 3-3 gelijkspel. Tot drie keer toe wist de thuisspelende ploeg een voorsprong niet te behouden. Al vroeg in de wedstrijd scoorde John Verhoek de 1-1, maar na een kwartier wist Junker bij de eerste de beste aanval van de Limburgers gelijk te maken.

Vincento zette daarna ADO zowel in de 24e als in de 58e minuut op voorsprong, maar tot twee keer toe was het Malki (48e en 82e minuut) die de stand weer gelijk trok.

N.E.C. Nijmegen heeft voor het eerst sinds 1979 een Eredivisieduel gewonnen bij aartsrivaal Vitesse. De Nijmegenaren wonnen met 0-1 in de Gelderse derby. Het enige doelpunt werd in de tweede helft gemaakt door George.

De eerste helft was van twee kanten matig, maar na de rust was er wat meer te beleven in het Gelredome. Eerst werden schoten van Büttner (Vitesse) en George (N.E.C.) gekeerd door de keepers, waarna George een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd wist te maken.