Verdachten moordplan Joss Stone onderzocht

De twee mannen die zangeres Joss Stone wilden ontvoeren en vermoorden zijn mogelijk ontoerekeningsvatbaar. De twee Britten moeten daarom worden onderzocht om na te gaan of ze terecht kunnen staan, schrijft de BBC.

De twee mannen uit Manchester werden in juni gearresteerd in de buurt van Stones optrekje op het Engelse platteland. Ze hadden onder meer zwaarden, een lijkzak en plattegronden van het landgoed van de 24-jarige zangeres bij zich. De mannen zouden van plan zijn geweest Stone te ontvoeren en vermoorden, maar de zangeres was niet thuis.

De 34-jarige verdachte, die het moordplan eerder al ontkende, zegt te lijden aan schizofrenie. Hij moet verder onderzocht worden om na te gaan of hij in staat is terecht te staan. Zijn 31-jarige handlanger zegt ook psychische problemen te hebben, al is nog niet duidelijk waarmee hij kampt.

De rechtszaak tegen de twee, die worden verdacht van samenzwering tot moord, zwaar lichamelijk letsel en ontvoering, is aangehouden tot 16 april. Mogelijk moet een rechter eerst bepalen of de twee in staat zijn terecht te staan, voordat de zaak inhoudelijk verder kan.