Granaten gevonden in Geertruidenberg

Een man heeft zondag op een industrieterrein in Geertruidenberg een pakketje gevonden waarin twee aan elkaar geplakte granaten zaten. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Toen de man agenten de plek waar hij de granaten vond wilde aanwijzen, werd een tweede pakketje met explosieven gevonden.

De man stuitte rond 10.30 uur op een industrieterrein aan de Standhazensedijk op een pakketje en nam het mee naar huis. Toen hij het thuis opende en de twee granaten zag, belde hij de politie. Aan de explosieven zat geen ontstekingsmechanisme, zo ontdekte de door de politie ingeschakelde Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De granaten worden op een andere plek tot ontploffing gebracht.

De politie sluit niet uit dat er nog meer explosieven liggen en heeft een onderzoek ingesteld. Volgens de zegsman gaat het niet om granaten uit de Tweede Wereldoorlog, maar om vrij nieuwe explosieven. Volgens de zegsman komt het zelden voor dat er granaten worden gevonden die niet uit de Tweede Wereldoorlog komen. Het is nog niet bekend wie de pakketjes op het industrieterrein heeft achtergelaten.