Oplichter verzint gijzelingsverhaal

Een 34-jarige man uit Enschede is zaterdag opgepakt, nadat hij in een supermarkt had beweerd dat zijn vriendin werd gegijzeld. Vanwege het relaas van de man viel een arrestatieteam twee woningen in Enschede binnen, meldt de politie.

De man was de supermarkt aan de Burgemeester van Veenlaan rond 08.15 uur binnengegaan. Hij sprak een winkelmedewerkster aan en zei dat hij geld moest halen. Hij had een mes bij zich, maar dreigde daar niet mee. De bedrijfsleider schakelde de politie in. Tegenover de gealarmeerde agenten beweerde de man dat hij onder dwang een overval moest plegen. Zijn vriendin zou zijn gegijzeld.

Daarop werden twee woningen aan de Willem de Clercqstraat en de Annastraat binnengevallen. Omstreeks 17.00 uur werd duidelijk dat er geen vrouw werd gegijzeld en dat de bewoners van de eerste en de hoofdbewoner van de tweede woning niets met een gijzeling of een overval te maken hadden. De 34-jarige man is aangehouden voor poging tot oplichting. Hij wordt gehoord. De politie denkt dat de man in zijn eentje handelde.