Boko Haram blaast Nigeriaanse politiebureaus op

De militante Nigeriaanse sekte Boko Haram heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks bomaanslagen van vrijdag op een aantal politiebureaus in de noordelijke miljoenenstad Kano. Zeker zeven mensen vonden volgens ooggetuigen de dood.

De eerste explosie vond volgens de Nigeriaanse rampenbestrijdingsdienst plaats voor een hoofdkantoor van het regionale politiekorps. Bij die aanslag zouden drie agenten en een journalist zijn omgekomen en viel een nog onbekend aantal gewonden. De ontploffing rukte het dak van het gebouw en blies de ruiten uit hun sponningen.

Vervolgens troffen ten minste drie bommen een paspoortkantoor en politieposten in andere wijken van Kano. Bij het paspoortkantoor kwamen volgens een ooggetuige drie ambtenaren en een onbekend aantal burgers om. Veel inwoners van de stad raakten in paniek en kozen het hazenpad.

De radicaal-islamitische sekte Boko Haram, wier naam letterlijk 'westers onderwijs is heiligschennis' betekent, wordt verantwoordelijk gehouden voor ten minste 510 doden in het afgelopen jaar. Dit jaar zijn al tientallen mensen bij aanvallen van de terreurgroep omgekomen.