Gladbach opnieuw te sterk voor Bayern

Borussia Mönchengladbach heeft voor de tweede keer dit seizoen van Bayern München gewonnen. In Mönchengladbach werd het vrijdag 3-1. Marco Reus opende de score, Patrick Hermann maakte de tweede en de derde goal voor de thuisploeg voordat Bastian Schweinsteiger iets terugdeed. Begin augustus won Gladbach in München al met 1-0.

Nummer vier Gladbach, waar Roel Brouwers de hele wedstrijd speelde, toonde geen ontzag voor de koploper uit München. Reus opende al na elf minuten de score en daarna bleef de thuisploeg met uitstekend uitgevoerd countervoetbal eenvoudig overeind. Arjen Robben, die een basisplaats had bij Bayern, kwam nauwelijks in het spel voor.

Vier minuten voor rust zorgde Hermann zelfs voor de 2-0 voor Gladbach en precies een half uur later trof hij weer doel. Het uitzinnige thuispubliek moest nog wel een kleine tegenvaller incasseren. Vijf minuten na de 3-0 kon Schweinsteiger van dichtbij voor de 3-1 zorgen. Een slotoffensief van Bayern bracht de koploper echter niet dichterbij.

Gladbach staat na de winst tweede in de Bunesliga met 36 punten, slechts een minder dan Bayern. Schalke 04 en Borussia Dortmund kunnen met een zege op gelijke hoogte komen met Bayern. Schalke speelt zaterdag tegen VfB Stuttgart, Dortmund neemt het zondag op tegen Hamburger SV.


Gladbach opnieuw te sterk voor Bayern (Foto: Novum)