Wüst zonder bagage in Salt Lake City

Ireen Wüst kan zich voorlopig nog niet voorbereiden op de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De Brabantse schaatsster kwam donderdag aan in de Amerikaanse stad, waar bleek dat haar bagage zoek was.

"Je staat te wachten bij de bagageband op je koffer en terwijl iedereen zijn vaak te zware koffers van de band tilt sta je daar maar te staan. In de hoop dat hij zo ineens te voorschijn komt. Na tien minuten begin je al een vaag vermoeden te krijgen en dat vermoeden wordt werkelijkheid nadat je al een half uur bij de bagageband hebt gestaan voor niks. Inmiddels is iedereen al vertrokken met zijn of haar koffers en rolt de bagage van een andere bestemming alweer op de band", liet Wüst aan Omroep Brabant weten.

Naast haar schaatsbenodigdheden mist Wüst ook nog een hoop kleding. Het enige wat ze nu nog in haar bezit heeft, zijn haar schaatsschoenen. Deze had ze namelijk in haar handbagage gestopt. Daarnaast ontving ze van de luchtvaartmaatschappij een XXL-shirt en een tandenborstel om de nacht door te komen.


Wüst mist haar bagage (Foto: Pro Shots)