Lady Gaga lanceert eigen liefdadigheidsstichting

Lady Gaga lanceert volgende maand haar eigen liefdadigheidsstichting, de Born This Way Foundation. De zangeres en haar moeder willen zich hard maken voor meer tolerantie en emancipatie.

"Mijn dochters stichting komt voort uit haar passie de wereld een beetje beter te maken", legt Gaga's moeder Cynthia Germanotta uit in een verklaring. "Een wereld waar mensen vriendelijker en aardiger voor elkaar zijn en waar iedereen wordt geaccepteerd zoals hij is, ongeacht de verschillen."

Niet alleen Gaga en haar moeder maken deel uit van de Born This Way Foundation, de excentrieke zangeres wordt ondersteund door beleidsmakers, non-profitorganisaties, leidinggevenden en jongeren zelf. De stichting richt zich vooral op de jeugd en wil een nieuwe cultuur creëren, gericht op vriendelijkheid, moed en persoonlijke ontwikkeling. Speerpunten worden zelfvertrouwen, welzijn, loopbaanontwikkeling en het tegengaan van pesten.

"Mijn dochter heeft veel te maken gehad met de strijd die jongeren tegenwoordig moeten leveren", gaat Gaga's moeder verder. "Ze ziet wat de gevolgen zijn van onvoldoende ondersteuning. Samen kijken we uit naar een stichting die de jeugd versterkt en accepteert als waardevolle leden van onze maatschappij."

Gaga zette zich eerder al in voor goede doelen, zoals de emancipatie van homo's. De Born This Way Foundation wordt op 29 februari gelanceerd op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard.