'Feyenoord toont interesse in Junker'

Het Deense sportmedium Sporten meldt dat Feyenoord Roda JC Kerkrade-spits Mads Junker in de gaten houdt. Er is ook interesse uit eigen land van Odense BK. De 30-jarige aanvaller is na dit seizoen transfervrij en de huidige technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, werkte in het verleden al met Junker.

"Ik kan niet ingaan op de namen van de clubs. Ik kan alleen zeggen dat de belangstelling me goed doet. Ik ben ook in gesprek met Roda over contractverlenging, maar andere opties zijn er ook. Zo is een terugkeer naar Denemarken bij Odense ook interessant. Ik houd alle opties open voorlopig", zei Junker, die sinds 2009 voor Roda speelt en 44 keer scoorde in 84 competitieduels.

"Het belangrijkste voor mij is dat ik bij een club speel die ambitieus is en in mij gelooft. Of dat nu Roda JC is of een andere club, dat maakt niet zoveel uit", vervolgde de Deen zijn verhaal.

Junker trof dit seizoen nog maar drie keer doel in zeventien competitieduels, maar de aanvaller zit hier niet zo mee. "Ik speel in een nieuwe rol, maar ik heb wel acht assists gegeven. Dat is hetzelfde aantal als Christian Eriksen van Ajax" aldus de voormalige spits van onder andere Vitesse.