Politiehond pakt spookrijdende autodief na schot

De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige autodief uit Bladel aangehouden na een wilde achtervolging. Nadat een agent een waarschuwingsschot had gelost werd de man met hulp van een politiehond aangehouden op de A16.

Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat iemand in een gestolen voertuig op de A16 vanuit Rotterdam aan kwam rijden. Ze vingen de auto op bij Dordrecht, maar hun stopteken werd genegeerd. De bestuurder sloeg af naar een tankstation, maar ging direct met hoge snelheid terug de snelweg op.

Even verderop keerde hij de auto, waarbij hij een aanrijding veroorzaakte met een politieauto. Agenten gingen achter de spookrijder aan en wisten hem op een afrit bij Prinsenbeek tot stoppen te brengen. Ook hier ontstond een botsing.

Toen de Brabander bevelen negeerde en een verdachte beweging maakte, loste een van de agenten een waarschuwingsschot, waarna de man met hulp van de hond werd gearresteerd. Hij is in een ziekenhuis behandeld aan enkele lichte verwondingen en later op de dag in een cel gezet.