Moeder liet dochter (6) vijf dagen alleen

Een Britse moeder heeft haar 6-jaar oude dochter in november 2010 vijf dagen lang alleen gelaten. Daarvoor is ze woensdag tot 18 maanden cel veroordeeld.

De kleine Shekinha Terry overleefde op niets anders dan Monster Munch-chips en water. Na dagenlang in haar eentje te hebben gezeten en televisie te hebben gekeken, klopte ze aan bij de buren en vertelde hun dat haar moeder haar al vijf dagen alleen had gelaten en nog steeds niet teruggekomen was.

Nathalie Terry uit Dartford keerde uiteindelijk terug naar huis en vroeg de buren of ze haar dochter hadden gezien. Toen haar werd verteld dat haar kleine meid door de politie was meegenomen antwoordde ze met "Ik zal haar niet terugkrijgen."

Aanklager Peter Forbes verklaarde dat de flat waar moeder en dochter woonden nauwelijks gemeubileerd was. Er lagen geen tapijten of vloerbedekking en het was er extreem koud. De enige luxe in de flat was een televisie. Ook had een kitten zijn behoefte gedaan in elke kamer. De keuken was smerig en er was nauwelijks eten te vinden.

Terry verklaarde 's nachts te werken in een winkel in Woolwich. Ze bekende in de rechtbank dat ze haar dochter had verwaarloosd.

Shekinha verklaarde dat ze in haar schooluniform op haar moeder wachtte. Toen die niet terugkeerde, trok ze haar uniform maar weer uit, en ging ze televisie kijken. Aanklager Forbes beschreef de reactie van het kind als volgt. "Toen ze besefte dat ze alleen gelaten was, voelde ze zich erg verdrietig." Maar hij gaf ook aan dat er geen bewijs was dat het kind opgesloten werd.

Verzoeken om Terry een celstraf te besparen werden door de rechter niet gehonoreerd. Hij vond de omstandigheden waarin Shekinha was achtergelaten te erbarmelijk.