Sluiting station Zwolle van de baan

Het station van Zwolle blijft deze zomer open. Aanvankelijk was het plan om het station in verband met een omvangrijke verbouwing vier weken te sluiten, maar spoorbeheerder Prorail en de aannemer hebben besloten om de planning om te gooien. Daardoor hoeft het station niet gedurende een lange periode dicht, meldt Prorail.

Het oorspronkelijke plan bleek te duur te zijn. Daarom is besloten om het werk over een langere periode uit te spreiden. Eerst wordt een vierde perron aangelegd, om het station voor te bereiden op de komst van de Hanzelijn in december 2012. Later wordt onder meer een tunnel onder de perrons die nu vijf meter breed is vervangen door een zeventien meter brede tunnel.

Reizigers krijgen dit jaar gedurende de verbouwing van het station nog wel te maken met een aantal kleinere buitendienststellingen. Wanneer is nog onduidelijk.

Reizigersclub Voor Beter OV vindt dat bij het besluit om de grote verbouwing van het station nu gefaseerd uit te voeren, voorop dient te staan dat de reizigershinder niet ernstiger zal zijn dan in het oorspronkelijke plan. De belangenorganisatie betwijfelt of dat gaat lukken. ‘De reiziger mag niet de dupe worden van begrotings- en planningsfouten bij ProRail en diens leveranciers.'