Gerard Joling in conflict met SBS

Gerard Joling en zijn werkgever SBS hebben het met elkaar aan de stok. De zender zou geld willen zien van de zanger omdat hij te weinig doet voor het salaris dat hij krijgt, meldt RTL Boulevard dinsdagavond.

Joling presenteerde sinds het voorjaar van 2011 geen programma meer voor SBS en ook in de nieuwe plannen van de zender duikt zijn naam niet op. "Eigenlijk zegt SBS: we willen gewoon geld van je terughebben, want je doet te weinig voor ons", zegt showbizkenner Albert Verlinde, die de hand heeft weten te leggen op correspondentie tussen Joling en zijn werkgever.

Uit de correspondentie blijkt dat Joling vindt dat hij met genoeg programmavoorstellen is gekomen, maar dat SBS die telkens afwees. Volgens SBS-directeur Leo van der Groot heeft de zender 'wel programma's voor Gerard, maar niet programma's waarvan hij dacht dat ze bij hem passen'. "Hij zegt: het is niet zo dat we van Gerard af willen, maar we willen wel gewoon geld terug", aldus Verlinde. Joling zou meer dan een miljoen euro per jaar verdienen.