Espanyol voorkomt bekerstunt Mirandes

Het nietige Mirandes heeft net niet kunnen stunten in de Copa del Rey. In de heenwedstrijd van de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi gaf de ploeg uit de Segunda División B, het derde Spaanse niveau, een zege bij Espanyol weg. De ploeg uit Barcelona boog een 2-0 achterstand om in een zege: 3-2. Volgende week is de return.

Espanyol deed in het begin van de wedstrijd wat er van de club verwacht werd en dicteerde het spel. De tweede ploeg van Barcelona kon de verdediging van Mirandes echter niet in grote problemen brengen. Uit het niets viel na een klein halfuur aan de andere kant wel de treffer voor de bezoekers via Alain Arroyo.

Ook na de thee viel er voor het thuispubliek betrekkelijk weinig te genieten. Espanyol probeerde het steeds vaker met schoten uit de tweede lijn, terwijl Mirandes voetballend overeind blijf. In de 77e minuut maakte Pablo Infante er zelfs 2-0 van voor de club uit Miranda de Ebro.

Vladimir Weiss zorgde vijf minuten voor tijd nog voor de tegentreffer en daarna was het fysiek op bij Mirandes. Rui Fonte maakte twee minuten later gelijk en de ineenstorting zette door waarna Joan Verdu dwars door het centrum van de verdediging de 3-2 scoorde.