Ook Occupy Eindhoven breekt kamp op

Ook Occupy Eindhoven breekt het kampement op. Met demonstranten is afgesproken dat dat in de loop van volgende week gebeurt, meldt de gemeente Eindhoven dinsdag. In Dordrecht zou de gemeente met vertegenwoordigers van de Occupy-beweging eveneens hebben afgesproken dat het kamp daar wordt opgedoekt, zo werd dinsdag bekend.

Volgens de gemeente Eindhoven hebben de demonstranten in een gesprek met burgemeester Rob van Gijzel aangegeven 'dat ze naar een volgende fase van demonstreren willen overgaan, Occupy 2.0'. "De inhoud van het Occupy-gedachtegoed wordt dan op een andere manier aan de Eindhovense gemeenschap overgebracht", stelt de gemeente.

De ontheffing voor het kamp aan de Stationsweg wordt verlengd tot volgende week donderdag. De beweging krijgt daardoor de gelegenheid te blijven tot na een landelijke bijeenkomst die zaterdag in Eindhoven plaatsvindt, aldus de gemeente.

De gemeente Dordrecht zou ook met Occupyers hebben afgesproken dat het kamp van de demonstranten daar wordt gesloten, aangezien het kamp verkeerde mensen zou aantrekken. Een aantal dak- en thuislozen heeft er zijn intrek genomen.