Monique Smit: Eerst kinderen, dan trouwen

Monique Smit heeft voorlopig nog geen trouwplannen. De 22-jarige presentatrice en zangeres wil eerst kinderen. "Kinderen krijgen vind ik specialer dan trouwen", legde Monique dinsdag uit in Koffietijd.

Voorlopig is de Volendamse echter nog helemaal niet bezig met kroost. "Ik vind alles wat ik nu doe nog veel te leuk om daarmee te stoppen." Smit presenteert tv-programma's als de Kids Top 20, is actief als zangeres en is sinds vrijdag radio-dj. "Het was een heel aparte ervaring", zegt Monique over haar eerste radio-uitzending. "Het was enorm wennen, maar wel superleuk. Het was raar om mijn stem zo te horen."

Smit denkt dat haar radioshow voor Sterren.nl 'alleen maar leuker en leuker' wordt. "Na de uitzending had ik meteen allerlei ideeën voor volgende week, dus de show wordt alleen maar leuker."

De ambitie om de nieuwe Edwin Evers te worden heeft Smit niet. "Maar het lijkt me wel leuk om naast iemand te zitten, net als Froukje de Both. Naar haar luister ik vaak." De Both presenteert wekelijks een programma op Radio 538. "Ach, je weet nooit wat ervan kan komen", relativeert Smit. "Maar je mag altijd blijven dromen toch?"