Joran wil vonnis nietig laten verklaren

Joran van der Sloot wil het vonnis van de Peruaanse rechtbank, die hem vrijdag tot 28 jaar cel veroordeelde voor de moord op Stephany Flores, nietig laten verklaren. Zijn advocaat, José Jiménez Navarro meldde maandagmiddag dat hij dit zojuist met Van der Sloot overeen was gekomen.

De raadsman moet voor de nietigverklaring naar het Peruaanse hooggerechtshof. Daarvoor moet hij binnen tien dagen een onderbouwde brief naar de hoogste rechtsinstantie voor dit soort zaken in Peru sturen. "De rechters hebben nooit zijn eerste bekentenis op waarde geschat", beargumenteert de advocaat.

De advocaat verwacht uiterlijk in april uitsluitsel te krijgen van het hooggerechtshof. De nietigverklaring is wat anders dan een hoger beroep, dat Jiménez ook overwoog. Dit zou bij dezelfde rechtbank dienen en kon alleen leiden tot een lagere straf.

De raadsman sprak Van der Sloot maandag in de Piedras Gordas-gevangenis. Het weekeinde wilde hij zijn cliënt al bezoeken, maar dit werd hem naar eigen zeggen geweigerd. Volgens Jiménez maakt Van der Sloot het goed. "Hij is rustig en altijd positief ingesteld", merkt de advocaat op.


Van der Sloot wil vonnis nietig laten verklaren (Foto: Novum)