'Familie Flores tevreden met overplaatsing Joran'

De familie van Stephany Flores is tevreden met de overplaatsing van Joran van der Sloot naar de Piedras Gordas-gevangenis. Dat zegt hun advocaat Edward Alvarez. De familie wilde maandag aan de pers bekendmaken onder wat voor 'luxe' omstandigheden Joran in zijn vorige gevangenis leefde. Dit gaat nu niet door.

Van der Sloot werd vrijdag, nadat hij zijn vonnis van 28 jaar cel had aangehoord naar de zwaarbewaakte Piedras Gordas-gevangenis in het noorden van Lima overgeplaatst. Volgens de dienst voor het Peruaanse gevangeniswezen zou hij hier te maken krijgen met een strenger regime. In de Peruaanse pers waren berichten naar buiten gekomen dat hij een iPhone, een blu-rayspeler en een flatscreentelevisie in zijn cel in de Miguel Castro Castro-gevangenis had.

Lokale media berichtten dit weekeinde dat Van der Sloot 24 uur per dag bewaakt wordt door twee agenten in de nieuwe gevangenis. Hij zou in een ruimte van drie bij vier meter enkele uren per dag rond mogen lopen. Vier keer per week mag hij bezoek ontvangen. Dit regime zou gelden totdat hij een celblok krijgt toegewezen door de gevangenisautoriteiten.

De Piedras Gordas-gevangenis kwam eerder in opspraak omdat gevangenen telefoons hadden en er sprake was van drugshandel. Ook konden lokale media er interviews houden. De advocaat van Joran van der Sloot, José Jiménez Navarro, laat weten dat zijn cliënt het goed maakt in Piedras Gordas.