[Jupiler League] MVV zet Willem II de voet dwars

MVV Maastricht heeft maandag in eigen huis met 3-1 van Willem II gewonnen. De Limburgers liepen in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong via twee doelpunten van Lance Voorjans en een van Tom Van Hyfte. Tien minuten na rust scoorde Marc Höcher voor de Tilburgse bezoekers. Donny de Groot miste later nog een strafschop.

Helmond Sport won ondertussen thuis met 1-0 van AGOVV Apeldoorn. Verdediger Jop van der Linden schoot na een halfuur een vrije trap over de Apeldoornse muur heen. In de 72e minuut moest de thuisploeg met tien man verder na een harde tackle van Sebastian Stachnik. Lang konden de bezoekers niet van het numerieke overwicht genieten. Vijf minuten later moest ook Just Berends na driest inkomen voortijdig gaan douchen.

Willem II blijft door de nederlaag zevende met 29 punten uit achttien duels. Met vier punten minder staan MVV en Helmond respectievelijk elfde en twaalfde. AGOVV blijft de hekkensluiter. De Apeldoornse club vergaarde pas zes punten.