PSV haalt transfervrije Zanka

Voetbal International meldt zojuist dat de komst van Mathias Jørgensen naar PSV zo goed als rond is. De 21-jarige verdediger van FC Kopenhagen, die transfervrij is, staat al geruime tijd in de belangstelling van de Eindhovense formatie.

Thijs Slegers, PSV-watcher voor het eerdergenoemde medium, meldde vervolgens op Twitter dat de ploeg uit de Lichtstad er al in grote lijnen uit is. Naar verwachting volgt de medische keuring binnen twee weken, waarna ook de handtekening wordt gezet.

Jørgensen speelde als 16-jarig jochie tien wedstrijden in de selectie van Boldklubben 1893, waarna hij door FC Kopenhagen werd gecontracteerd. De Denen gaven hem aanvankelijk een contract voor drie jaar, maar deze overeenkomst werd vervolgens verlengd tot medio 2012. Daarnaast werd de speler in 2008 verkozen tot Deens Talent van het Jaar.

Zanka, zoals zijn bijnaam luidt, is voor PSV de eerste versterking voor het seizoen 2012/2013. Op dit moment is de voetballer overigens nog herstellende van een zware blessure, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt.