Dartfans rellen in Vroomshoop na wereldtitel Kist

In het Twentse Vroomshoop zijn zondagavond ongeregeldheden ontstaan nadat darter Christian Kist wereldkampioen was geworden. Een scooter en een auto gingen in vlammen op er werd met vuurwerk en bierflessen gegooid. Twee mensen werden gearresteerd, een derde man kreeg een boete, zo meldt de politie maandag.

Kist, afkomstig uit Vroomshoop, won zondagavond in Frimley Green de wereldtitel bij dartsbond BDO. Nadat Kist zijn laatste pijl had gegooid in de Lakeside Country Club ontstond er een spontaan feest in Vroomshoop, een dorp met minder dan tienduizend inwoners.

Al snel liep het uit de hand. Rond 22.00 uur werd een scooter in brand gestoken op de kruising van de Hammerlaan en de Koningin Beatrixlaan. De brandweer wist het vuur snel te blussen, maar nog geen uur later was het op dezelfde plek opnieuw raak. Ditmaal stond een auto in lichterlaaie. Het voertuig bleek eerder die avond te zijn gestolen. Maandag is een 39-jarige verdachte aangehouden.

De politie had later de handen vol aan een 35-jarige inwoner van Vroomshoop die een bekeuring kreeg voor drinken op de openbare weg. Omstanders bemoeiden zich ermee en de man gedroeg zich agressief. Uiteindelijk moest pepperspray worden gebruikt om de man aan te houden. Een 23-jarige man kreeg een proces-verbaal voor het beledigen van een agent.

Maandagavond om 22.00 uur wordt Kist gehuldigd in zijn woonplaats. De politie heeft preventieve maatregelen genomen om de festiviteiten op het Oranjeplein goed te laten verlopen.