FOK!filmtip van de dag: Stake Land (DVD)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag is het huilen met de pet op bij zowel de publieke omroepen als bij de commerciëlen. Tenzij je voor de 1489e keer naar Con Air (20.30 uur, Veronica) wilt kijken. Vandaar dat we vandaag eens gaan kijken wat er bij de Nederlandse videotheken op de dagfilm plank staat. 

Stake Land 

Voor de liefhebbers van apocalyptische horror is Stake Land van regisseur Jim Mickle een aanrader. Mickle maakte binnen het horrorcircuit in 2006 al naam met de ratten horror Mulberry Street. In Stake Land draait het om Martin (Connor Paolo - Alexander, Camp Hell), een normale puber, tot het moment waarop het land ineenstortte door economische en politieke rampen. Uit de as van dat slagveld rees een vampierenbewind dat door de verlaten dorpen en steden raasde. Martins familie werd afgeslacht en nu is hij aangewezen op de mysterieuze Mister (Nick Damici - Mulberry Street, World Trade Center), een ruige vampierenjager, die hem naar het veilige Canada zal brengen. Hij leert hem te jagen en te overleven. Samen ontdekken ze dat de overgebleven bevolking net zo bloeddorstig kan zijn als de vampieren. Gewapend met een kofferbak vol staken en de wil om te leven banen ze zich een weg door de steden en rekruteren waar het kan, nieuwe vampiersjagers.

Stake Land mister

Fans van films als Children of Men, The Road, Legion en Doomsday, zullen deze film zeker weten te waarderen. Naast het welbekende vampierenthema zorgt Nickle voor een maatschappijkritische ondertoon in deze film. Maar dan niet op de vervelende manier met het wijzende vingertje. Nickle toont dat een religie net zo gevaarlijk kan zijn als een bloedzuigende vampier. En daarnaast is het ook meteen je kans om Kelly McGillis - dat lekkere ding destijds in Top Gun - als non te zien! Voor de extra's hoef je trouwens niet speciaal op zoek naar de Blu-ray, aangezien daar hetzelfde is toegevoegd als op de reguliere DVD. Namelijk: een Making Of, een aantal productie dagboeken van de regisseur, wat extra duiding over de karakters in de film en de originele trailer.

Stake Land is een film die een ritje naar de lokale videoboer de moeite waard maakt.


De trailer voor Stake Land.