McClaren: "Twente kan weer kampioen worden"

Steve McClaren heeft er alle vertrouwen in dat hij met de huidige selectie van FC Twente nog dit jaar weer kampioen in de Eredivisie kan gaan worden. De Brit is de opvolger van de ontslagen Co Adriaanse die vanaf afgelopen zomer Michel Preud'homme verving.

McClaren pakte in 2010 de landstitel met Twente, waarna Preud'homme en Adriaanse met aanvallender spel met wisselend succes hetzelfde probeerden. "Mijn visie op voetbal komt overeen met die van de club. Dat is gedurende mijn eerste periode gebleken. Ik houd van de Hollandse school, van een geduldig en dominant positiespel, druk zetten, met op het goede moment de inspeelpass op de spitsen," zei McClaren die liever iets behoudender speelt tegen het AD.

Hij had in zijn kampioenschapsjaar de beschikking over topspelers als Bryan Ruiz en Theo Janssen, maar beiden zijn verkocht aan andere clubs. Hiervoor in de plaats kwamen Willem Janssen en Leroy Fer en veel geld om te investeren is er niet, maar dat ziet de Britse oefenmeester niet als een probleem.

"Ik zie genoeg mogelijkheden. FC Twente staat niet voor niets bovenin de Eredivisie. En heeft bovendien genoeg spelers aan boord die weten wat het is om kampioen te worden. Met Nacer Chadli, Ola John en Leroy Fer zijn daar een aantal opwindende jonge spelers aan toegevoegd. Het kost tijd om mijn stempel te drukken, logisch ook, maar dit FC Twente heeft zonder meer de kwaliteit om kampioen te worden."