Talpa dreigt 13-jarige met rechter

De 13-jarige Joris Felix Klokkers (JFK) uit Vinkeveen vond afgelopen vrijdag in zijn Hotmail een dagvaarding van een advocaat van Talpa Radio B.V. Talpa Radio B.V is eigendom van John de Mol dat onder andere Radio 538 en Radio 10 Gold exploiteert.

Joris heeft maar één grote droom, dat is een wereldberoemde dj worden. Eén van zijn helden is Gerard Ekdom van radiostation 3FM. Joris zit gewoon zoals iedere gezonde jongeman van zijn leeftijd op school. Daarnaast maakt hij onder de naam JFK FM via de internetzender NOW enkele uren per week live radio. Dit doet hij met 'leuke' top 40-nummers en housemuziek. Ook heeft hij zijn eigen website en een Twitter-account. 

Iedere week luisteren er tientallen vrienden en vriendinnen van Joris  op internet naar zijn DJ-talenten.

Advocaten van het merkenbureau Elzas Noorzij zijn het er niet mee eens dat de 13-jarige online muziek maakt en de naam JFK FM gebruikt. Het blijkt namelijk dat John de Mol in 1997 de merken JFK en JFK RADIO al had vastgelegd bij het merkenregister in Den Haag en ze vinden dat Joris "flagrante inbreuk maakt op de rechten van cliënte", aldus een woordvoerder van het merkenbureau.

Dit is nog niet alles. Ze willen namelijk ook dat de 13-jarige jongen een schriftelijke verklaring schrijft waarin hij zich onthoudt van het (mis)(ge)bruiken van de naam JFK FM. Mocht de jongen dit niet doen dan zal Talpa zich vrij voelen zonder nadere waarschuwing rechtsmaatregelen te nemen, waarbij vanzelfsprekend ook de volledige schade gevorderd zal worden, meldt een woordvoerder.

Joris is zich natuurlijk doodgeschrokken van deze e-mail maar kan van het geld dat hij verdient met auto's wassen natuurlijk geen dure advocaat betalen.

De jongeman laat zich niet kennen, want hij is namelijk een dj in hart en nieren en wil zich niet laten afschrikken. Maandag zal hij dus gewoon te beluisteren zijn tussen 15:00 uur en 17:00 uur met zijn programma 'Non stop hits', hij heet tenslotte JFK (Joris Felix Klokkers).

Bekijk ook het topic op het FOK!forum.

Update 11.41 uur
De jongen is inmiddels gestopt om via de naam JFK FM uit te zenden. Op zijn website is te lezen dat hij is verdergegaan onder de naam Project Air, tevens staat er vermeld dat hij genoodzaakt is om één maand niet uit te zenden.