Onvrede over OV-Chipkaart

Reizigersorganisatie Maatschappij voor Beter OV herkent zich in de uitslag van een onderzoek van het Eindhovens Dagblad onder een kleine groep van haar lezers. Van de 81 deelnemers is ruim 90 procent niet blij met de OV-chipkaart.

Enkele reacties van lezers luiden: "Het stoort het mij enorm dat ik min of meer gedwongen ben om een haperend, beroerd en onveilig betaalsysteem te gebruiken." en "Je kunt voor die kaart niet eens meer in de winkel een abonnement kopen." Het onderzoek werd via internet gehouden. 

Hoewel het onderzoek onder een zeer kleine groep respondenten gehouden is, herkent de reizigersorganisatie zich in de uitslag. De Maatschappij voor Beter OV heeft dan ook een stellige mening over de OV-chipkaart: "De OV-chipkaart hangt van de gebroken beloften aan elkaar, hij is gebruikersonvriendelijk en technisch onbetrouwbaar. Bij de plannenmakers komt de reiziger overduidelijk op de laatste plaats. En als klap op de vuurpijl wordt de OV-chipkaart, tegen de uitdrukkelijke toezeggingen in, nu ook misbruikt om het OV fors duurder te maken."