Zilver voor Grol bij Judo Masters

Henk Grol heeft zich bij de Judo Masters in het Kazakse Almaty geplaatst voor de halve finale. De Veendammer boekte onder andere winst tegen olympisch kampioen Naidan Toevsjinbajar op ippon. In de halve finale van de klasse onder 100 kilogram treft hij de Rus Sergej Samojlovitsj.

Ook Edith Bosch wist de halve finales te bereiken, echter trok de judoka zich daarvoor terug. Niet voor tactische redenen, zoals ze wel eens eerder deed, maar omdat Bosch last had van hoge koorts. De andere Nederlanders die vandaag bij het toernooi in actie kwamen, Guillaume Elmont en Marhinde Verkerk, werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Aan de Judo Masters mogen de beste 16 judoka's per gewichtsklasse van de wereldranglijst meedoen. Zaterdag veroverde Anicka van Emden al een bronzen medaille in de categorie tot 63 kilogram.

Update 13.15 uur

Grol heeft zich geplaatst voor de finale van de Masters. Hij versloeg in de halve finale Samoylovich op waza-ari. In de finale treft hij de Kazak Maxim Rakov, de nummer vier van de wereld.

Update 14.36 uur

Grol heeft de zilveren medaille behaald bij de Masters. In de finale verloor hij op jurybeslissing van Rakov, die volgens de juryleden meer initiatief had getoond in de finale.