FOK!filmtips van de dag: Extreme Measures

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Liefhebbers van films kunnen vanavond te kust en te keur met een groot aanbod op de diverse zenders. Op RTL5 is de komedie Moordwijven van Dick Maas te zien. Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries spelen een drietal miljonairsvrouwen gaan in Amsterdam op zoek naar een huurmoordenaar voor een klusje. Heerlijke flauwe humor maar dan wel in de stijl van Flodder, die alleen Dick Maas beheerst.

Op RTL7 op hetzelfde tijdstip de heroïsche strijd tussen een jager en een leeuw, aan het einde van de negentiende eeuw, in de film The Ghost and the Darkness. Fijne actiefilm van regisseur Stephen Hopkins, die eerder naam maakte met onder meer Predator 2, Judgment Night en de tv-serie 24.

Animatie-liefhebbers kunnen vanavond om 20.00 uur afstemmen op SBS6 die de tekenfilm Tarzan vertoond. Tarzan was de eerste Disneyfilm die gebruik maakt van de Deep Canvas techniek. Met deze techniek kon men handgetekende 2D figuren in een 3D wereld laten bestaan. Pas wel op voor de verschrikkelijke muziek van Phil Collins.

Chris Rock fans kunnen om 20.10 op Veronica terecht voor de komische film Head Of State (2003), gevolgd om 22.00 uur door de Steven Seagal film Hard to Kill (1990). Op RTL5 op datzelfde tijdstip de thriller Obsessed (2009) met Idris Elba en Beyonce Knowles en op RTL8 het wereldberoemde Shakespeare verhaal Macbeth (2006). Op RTL5 komt om 23.15 uur de dramafilm over de Amerikaanse schrijver Truman Capote en op datzelfde tijdstip op Nederland 2 de film Recount, voor de liefhebbers van George W. Bush en Al Gore.

 Extreme Measures

Op SBS6 om 23.25 uur de thriller Extreme Measures, met Hugh Grant, Gene Hackman en Sarah Jessica Parker. Hackman is ouderwets goed in zijn rol en Hugh Grant krijgen we van een nieuwe kant te zien. Een film die bewijst dat een laag cijfer bij de IMDB vaak weinig tot niks zegt. Extreme Measures is onze Tip Van De Dag!

Voor de liefhebbers van de betere dramafilms hebben de Zuiderburen van Ketnet de film Japanese Story (2003) in de aanbieding om 23.45 uur. Integere film met prachtige opnames van Australië met een sterke cast met onder meer Toni Collette, Gotaro Tsunashima en Matthew Dyktynski.

Voor de nachtbrakers zijn er tenslotte nog op RTL7 de komische thriller Bookies (2003) over vier vrienden die problemen met de georganiseerde misdaad krijgen als ze een eigen wedkantoortje beginnen en voor de echte diehards om 01.46 uur op BBC2 de undergroundklassieker The Rainbow van Ken Russell, waarin we de lotgevallen zien van de lesbische gymlerares Amanda en haar vriendin Ursula. Het gaat mis als Ursula gevoelens ontdekt voor een man. Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van D.H. Lawrence.