Heracles biedt Bosz tweejarig contract aan

Peter Bosz kan een nieuw tweejarig contract ondertekenen bij Heracles Almelo. Preses Jan Smit verklaart aan TC/Tubantia dat hij zeer content is met de oefenmeester. Smit vertrouwt op sportieve groei onder leiding van Bosz. Met hem aan het roer wil de voorzitter Heracles klaarstomen voor een nieuw stadion. Volgens Smit hoeft Heracles niet meer onder te doen voor clubs buiten de topvijf van de Eredivisie.

Bosz trok vorig seizoen naar Almelo en leidde de club direct naar play-offs voor Europees voetbal. Dit seizoen staan de tukkers vooralsnog op de twaalfde plek, met zicht op het linkerrijtje. Om opnieuw mee te kunnen strijden om een ticket voor de Europa League moet de ploeg tot de beste negen uit de Eredivisie behoren.

Heracles hoopt binnenkort meer duidelijkheid te verschaffen over de bouw van het nieuwe stadion, dat over uiterlijk twee jaar naast het huidige Polman Stadion moet klaarstaan. De gemeente schiet vijftien miljoen euro voor en de club denkt binnen afzienbare tijd zelf vijftien miljoen euro bij te kunnen dragen.