PVV-Limburg zet Bosman uit fractie

PVV-Statenlid in Limburg Cor Bosman heeft vorig jaar zijn PvdA-collega Selçuk Öztürk uitgemaakt voor Turks varken. Dat deed de tweede man van de Limburgse PVV in een e-mail aan twintig partijgenoten. Dat schrijft dagblad De Limburger vrijdag.

In de e-mail omschreef Bosman Öztürk als 'een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'. De mail was volgens Statenlid Harm Uringa in juli voor hem reden de PVV te verlaten en de Onafhankelijke Statenfractie Limburg op te richten. Hij was het er niet mee eens dat de partijtop niet ingreep.

De Limburgse PVV-fractieleider Laurence Stassen reageerde op de mail door te benadrukken dat het uitlekken van de woorden van Bosman de partij grote schade zou kunnen toebrengen. Tegenover de krant zegt ze wel degelijk te hebben ingegrepen door Bosman op het matje te roepen. "Cor heeft zijn excuses aangeboden. De fractie, inclusief Uringa, nam daar genoegen mee."

Volgens Bosman komt het nieuws nu naar buiten omdat Uringa de partij wil beschadigen. "Uringa is een narcistische zak die de PVV als springplank heeft gebruikt om in de Staten te komen."

Selçuk Öztürk wil de kwestie eerst in de eigen fractie bespreken. "Nu zou ik te veel uit emotie reageren."

De PVV in Limburg is vrijdagochtend met spoed bijeengekomen voor een vergadering over de uitlatingen van Bosman. Volgens de Limburgse zender L1 komt de partij later vrijdagochtend met een persverklaring.

Update 12:35 uur
De PVV-Statenfractie heeft Cor Bosman uit de fractie gezet naar aanleiding van een vrijdag uitgelekte mail.

De PVV 'betreurt de grievende uitlatingen van Dhr. Bosman', aldus de PVV in een verklaring. "De inhoud van de e-mail en de reactie van hem in de media zijn voor de fractie niet acceptabel".


Limburgse PVV'er noemt Statenlid Turks varken (Foto: Novum)