Google-televisies omarmen gamedienst OnLive

De online gamedienst OnLive wordt ingebouwd in televisies die gebruikmaken van Google TV. Dat heeft de OnLive donderdag bekendgemaakt. De samenwerking betekent dat games in een hoge beeldkwaliteit, vanaf het internet geladen worden op televisies, blu-ray-spelers en andere apparaten die gebruikmaken van Googles televisiebesturingssoftware.

De besturingssoftware maakt het onder meer mogelijk applicaties te installeren alsof het een computer betreft. De software van Google wordt alleen gebruikt bij televisies die op het internet aangesloten kunnen worden, de zogenoemde smarttelevisies. Op dit moment is alleen de Onlive Viewer-applicatie beschikbaar. Hiermee kunnen televisiekijkers online meekijken met andere gamers. Wanneer de televisiebezitters zelf spellen via Onlive kunnen spelen is onduidelijk.

Woensdag werd bekend dat Gaikai, een concurrent van OnLive, een samenwerking is aangegaan met LG. Beide diensten maken het mogelijk games te spelen zonder dat er lokaal iets geladen hoeft te worden. Berekingen worden door online computers gedaan en de beelden worden via internet binnengehaald op het beeldscherm van de gebruiker.


Google-televisies omarmen gamedienst Onlive (Foto: Novum)